Anemie: Progrese în mecanismele moleculare și terapie

anemie
Anemie, definită anemie ca o scădere a cantității de circula celule rosii din sange (Rbc), altfel cunoscut sub numele de eritrocite, este o sursă majoră de morbiditate și mortalitate în întreaga lume. Studii epidemiologice recente sugerează că o treime din populația lumii este afectată, cu un rezultat de morbiditate și mortalitate, în special la copii.1 de Mult de această povară este din cauza nutritive, infecțioase, și sistemice etiologii, inclusiv deficit de fier, malarie, schistosomiasis, și boala cronică de rinichi.1 tulburări Genetice ale hemoglobinei (Hb), inclusiv boala de celule secera (SCD) și talasemie, sunt de asemenea cauze frecvente de semnificative clinic anemie, în special în rândul copiilor.

Anemia este o slăbiciune

Studii recente au produs descoperiri importante în mecanismele moleculare de normal RBC homeostaziei și cum aceste procese merg prost în boli umane. Aceste eforturi au generat noi abordari terapeutice și mai multe medicamente noi, care sunt acum în curs de examinare în studiile clinice. Aici vom revizui aceste studii, subliniind cât de investigație de bază de biologie de anemie pot genera noi descoperiri de relevanță clinică.Normal eritropoieza și fiziopatologia comun anemiile.Om sănătos adulți produce aproximativ 2 milioane de Hematii în fiecare secundă printr-un proces coordonat, care începe cu multipotential stem hematopoietice și a celulelor precursoare (HSPCs).3,4 Un model pentru această cale de dezvoltare, numit anemia eritropoieza, este prezentată în Figura 1.

Studii recente pe soareci sugereaza rute alternative pentru HSPC diferențiere prin care eritroide și megacariocitice (trombocite, celule producatoare) lineage angajament apare mai devreme în hematopoietice ierarhie decât anterior realizat.5,6 Alte noi studii pe șoareci sugerează că multipotential și lineage-a comis celule progenitoare, anemie mai degrabă decât de celule stem hematopoietice (HSCs), poate suporta povara pentru cel mai lung termen de ieșire din diferențiate celule sanguine în condiții constante.7 Dacă acest lucru este adevărat în om rămâne să fie stabilită, dar aceste constatări sugerează că nativ eritropoieza nu poate avea loc printr-o serie de fix diferențiere pași, ci, mai degrabă, prin mai multe căi, care sunt reglementate la nivel de neam de angajament și de diferențiere. Această complexitate și abaterea de la standard, modele de diferențiere este important să se aibă în vedere atunci când se analizează fiziopatologie a diferitelor forme de anemie și emergente terapii.

Un model pentru hematopoieza.Maturarea lineage-a comis eritroide precursori se caracterizează prin redusă capacitate proliferativă, caracteristice modificări morfologice și acumularea masivă de Hb, mare de sânge transportator de oxigen (Figura 1). Din Hb este un fier care conțin proteine, eritropoieza este legată și dependentă de căi fiziologice care mediază absorbția fierului și utilizarea. Numeroase citokine stimula eritropoeza, cel mai important din punct de vedere clinic fiind eritropoietină (EPO). Dovezile sugerează că inhibitorii citokine reglementează, de asemenea, RBC productie in vivo.

Pentru a menține adecvat de sange Hb niveluri, mecanismele homeostazice sens oxigenarea țesuturilor și reglați RBC de producție în mod corespunzător. La persoanele sanatoase, starea de echilibru eritropoietic ieșire soldurile RBC cifra de afaceri. Anemia apare atunci când mecanismele homeostazice merg prost și este cauzată de trei probleme de bază care afectează Hematii: reducerea producției, distrugerea crescută (hemoliza) sau pierderea (hemoragie). Asociate defecte pot fi intrinseci a Hematiilor sau a precursorilor acestora, sau extrinseci. Mai multe răspândite cauze de anemie în întreaga lume, inclusiv dietetice deficit de fier, malariei și a altor boli infecțioase nu sunt discutate în continuare în această revizuire.1, mai Degrabă, ne vom concentra pe comune și rare forme de anemie pentru care abordările terapeutice sunt în curs de dezvoltare prin noi, interesante anemie descoperiri în eritroide biologie.